Bockhornsklöver: min åsikt och köp till bästa pris

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Bockhornsklöver är en örtartad växt från Mellan- och Mellanöstern som har varit känd i flera årtusenden. Tidigare användes den i Indien vid tillverkning av många kryddor (kombo och kummin).

Omfattande forskning har avslöjat intressanta medicinska egenskaper hos bockhornsklöver. Upptäck egenskaperna, användningen, åtgärderna samt användarrecensioner på denna produkt med flera fördelar.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Bockhornsklöver

Presentation

Från dess vetenskapliga namn Trigonella foenum-graecum, bockhornsklöver kallas också senegrain eller trigonella. Denna växt är speciellt känd för att öka viktökningen tack vare sin förmåga att stimulera aptiten.

Dess gröna blad har tre ovala broschyrer. Dess blommor är vit och prickig med gul. Dessa innehåller frön av bockhornsklöver av gula färger och utsöndrar en mycket speciell lukt.

Funktioner

Det är en växt som innehåller en hög nivå av kolhydrater och lipid. Den är rik på näringsämnen och dess sammansättning är i allmänhet den Nästa :

 • Fosfor (stärker musklerna);
 • Saponiner (stimulerar aptiten);
 • Steroida saponiner (bidrar till produktion av kolesterol och könshormoner);
 • Aminosyra (producerar insulin för säkerställa en sänkning av blodsockernivån).
Bockhornsklöver
Bockhornsklöver eller Trigonella foenum-graecum

När det gäller bockhornsklöverfrö innehåller det följande element :

 • Proteiner (cirka 30%);
 • Kolhydrater (cirka 20%);
 • Lipider (cirka 10%);
 • Nikotinsyra;
 • Mineraler: fosfor, järn, svavel, nikotinsyra, magnesium och kalcium;
 • Vitaminer: A, B1 och C;
 • Steroida saponiner: diosgenin och vamogenin;
 • Alkaloider som trigonelline;
 • Flavonoider som antioxidanter;
 • Lecitin;
 • Slemfibrer som t.ex galactomannaner;
 • Eteriska oljor.

Bockhornsklöverns egenskaper

Stärker kroppen

En tonic

Den ökar uthållighet, vitalitet och styrka samtidigt som den optimerar energiåtervinning efter fysisk aktivitet.

Dess användning rekommenderas för dem som regelbundet utövar sport eller känner sig trötta. Dessutom verkar dess frön på din kropp i syfte att säkerställa en ökning av muskelmassan. Dessutom finns vissa kosttillskott såsom måltidsersättningar för att ersätta kompletta måltider, du kan upptäck de bästa ersättningarna här.

Ett stimulerande medel

Bockhornsklöver stimulerar immunförsvaret och matsmältningsfunktionerna, verkar positivt på hela ämnesomsättningen. Det fungerar som en barriär skydd mot de olika infektioner som kroppen står inför.

Många andra dygder

Förutom att öka den fysiska styrkan och stärka försvaret immun, bockhornsklöver har många andra fördelaktiga fördelar:

 • Diuretikum: det renar kroppen genom hjälper till att eliminera gifter som ackumulerats över tiden;
 • Antiinflammatorisk: det går att använd den i form av ett grötomslag för att lindra fysisk smärta;
 • Hypoglykemiskt: det utgör en behandling effektiv för att reglera blodsockernivåer;
 • Anti-kolesterol: steroiden saponiner som det innehåller hjälp att minska nivåerna av triglycerider och kolesterol i blodet ;
 • Afrodisiakum: det ökar libido och representerar ett utmärkt sexuellt stimulerande medel;
 • Lugnande: det lindrar problem som t.ex migrän, brännskador och solbränna;
 • Hypolipidemi: det minskar nivån av lipider som finns i blodet;
 • Mjukgörande: det lindrar infektioner luftvägssymtom som åtföljer hösnuva eller allergi mot damm och pollen;
 • Magbesvär: det lugnar magbesvär mage såsom sår och brännskador;
 • Dränering: det är en allierad av människor i övervikt, eftersom dess användning minskar celluliter. Dessutom reglerar den vattenretention ;
 • Galaktogen: den är lämplig för kvinnor som ammar i den mån det stimulerar mjölkflödet och ökar storleken på bröst.
 • Närande för naglar och hår: det reparerar skört hår såväl som dåliga naglar.
 • Förebyggande: det förhindrar uppkomsten av vissa cancerformer, inklusive lever och bukspottkörtel.

Bockhornsklöver olja

Först och främst bör det noteras att denna bockhornsklöverolja används uteslutande externt. Det är fördelaktigt för huden, håret, men även för bröstet.

Bockhornsklöver
Bockhornsklöverolja är en utmärkt massageolja.

Applicering via massage hjälper till att minska smärtan på nivån leder eller muskler, kramper eller kontrakturer. Oljan Bockhornsklöver har även visat sig vara effektivt mot eksem, akne och sår. När det gäller fördelar för huden är det ett utmärkt anti-rynkmedel.

Dessutom ger den näring, tonar och mjukar upp håret samtidigt kämpar mot hårets åldrande. Dess användning hjälper till att bekämpa håravfall samtidigt som det stimulerar tillväxten.

Slutligen hjälper bockhornsklöverolja att utveckla bröstet och gör den fastare. Att använda det dagligen skulle hjälpa till att förstora storleken på bh på ett hälsosamt och naturligt sätt, utan risk för kroppen. Detta är möjligt tack vare de fytoöstrogener som finns i växten.

Bockhornsklöver frö

Den har tonande egenskaper och stimulerar produktionen av nya celler. Dess konsumtion hjälper till att bekämpa åldrande kutan.

Näringsämnena som finns i bockhornsklöverfröets näringsämnen verkar positivt på immun- och kardiovaskulära systemet.

Det rekommenderas för idrottare som vill få massa muskulös. Dessutom fungerar den på samma sätt som en naturlig anabol samtidigt som det hjälper mot trötthet.

Bockhornsklöver pulver

Bockhornsklöverpulver har liknande fördelar som frön eftersom detta pulver är resultatet av formning av fröna sig själva.

För bättre effektivitet är det lämpligt att mala fröna precis innan du använder pulvret för att få maximal nytta av det.

Bockhornsklöver kräm

Krämen har samma egenskaper som bockhornsklöverolja. Appen åtföljs av en cirkulär massage för att skingra och penetrera produkt.

För optimala resultat är det att föredra att kombinera det med konsumtion av bockhornsklöverkapslar.

TA KONTROLL ÖVER DIN MATSMÄLTNINGSHÄLSA MED BOCKHORNSKLÖVER


 • Innehåller mycket fibrer, protein och mineraler
 • Rik på antioxidanter
 • Har en antiinflammatorisk verkan
 • Hjälper kroppen att reglera blodsockernivån
fenugrec

Få ditt kosttillskott med bockhornsklöver nu

Hur använda bockhornsklöver?

Dosering och konsumtionssätt

Bockhornsklöver får sina egenskaper från sina frön. Dessa senare är krossas vanligtvis före konsumtion. Förutom pulvret är det används i form av ett grötomslag, kompress eller till och med olja. Det finns även infusioner, avkok och bad. Det är det i alla fall rekommenderas starkt att konsultera en läkare om du vill använda detta växt för terapeutiska ändamål.

Vad oavsett vilken behandling som följs, märks effekterna i allmänhet vid under de första 5 till 6 dagarnas användning. Det rekommenderas att utföra cirka 2 eller 3 behandlingar på cirka 1 till 2 månader per år. Långvarig användning är det inte rekommenderas inte.

Bockhornsklöver frö och pulver

Utsäde och pulver representerar de mest använda formerna. De kan vara kokt, infunderad, komprimerad. Det är också möjligt att använda den för en bad eller för att göra ett oljigt macerat för externt bruk.

I köket

Denna krydda kan förhöja dina vardagsrätter, vilket ger en orientalisk touch till dina måltider.

Det passar bra till vitt kött, stekta grönsaker, rätter i sås och fisk och kan även läggas till en smet. bröd. Du lägger 2 matskedar i ett fat avsett för två människor.

Bockhornsklöver
Bockhornsklöver kan användas som krydda.

Varm bryggning

Koka upp 1 L vatten där du ska hälla 3 teskedar frö mald bockhornsklöver. Låt blandningen dra i cirka 10 minuter.

En daglig konsumtion av 3 koppar rekommenderas utan att överskrida mängden 1 L. För denna typ av infusion kommer en kur på 2 månader att göra det möjligt att observera de positiva effekterna.

Kallbryggning

Under cirka 3 timmar, macerera 500 mg av pulvret i 150 ml kallt vatten. Drick blandningen, kopp för kopp, under dagen. För att få konkreta effekter är det nödvändigt att göra ett botemedel ca 2 månader.

Kompress eller grötomslag

Tillsätt 50 g frön i 1 L kokt vatten. Låt det infundera blandning för att extrahera dess slem. En infusion på cirka 3 timmar tillåter för att få en gelatinös konsistens.

Den senare kan appliceras på vilken yta som helst som ska läkas (eksem, sår etc.). Dessutom tillåter en kompress indränkt i infusionen och applicerad på huden att behandla smärta.

Kompressen eller grötomslag kan användas 5 till 6 gånger om dagen.

Bad

I 250 ml kokt vatten är det nödvändigt att lägga 50 g pulver som du infundera sedan i cirka 10 minuter. Späd preparatet enligt följande fås i badkarsvatten.

Stanna i badet så länge som möjligt för att optimera effekterna av den bockhornsklöver.

Bockhornsklöver kapsel

Ett dagligt intag på 1 000 till 4 000 mg rekommenderas, med en hastighet av kur på cirka 3 till 4 veckor, med ett uppehåll på en vecka.

Bockhornsklöver har en boosterfunktion av organismen, det är att föredra att konsumera det under morgonen, vid lunch eller kl. sent.

Andra presentationer av bockhornsklöver

När bockhornsklöver presenteras som ett flytande extrakt, det tas 3 gånger om dagen med en dos mellan 1 och 2 ml.

I form av en tinktur administreras den internt 3 gånger per dag för en mängd av 10 ml för varje intag.

Om det är en extern applicering, applicera 4 till 5 droppar tinktur på ytan som ska behandlas. Det är bäst att utföra en liten massage så att produkten penetrerar bra.

DE intressanta åtgärder av bockhornsklöver

På viktminskning

Forskning bekräftar bockhornsklöverns förmåga att minska bukfettet utan specifik diet eller fysisk aktivitet.

Denna växt förhindrar ansamling av fett utan att smälta muskler.

Resultaten av studien, som publicerades i vetenskaplig tidskrift ”Current Therapeutic Research”, lyfter fram föreningen bockhornsklöver, kitosan, gymnema sylvestre och vitamin C. Detta är fördelaktigt för en person med en hög nivå av kroppsfett i främja vikt- och fettminskning.

De försök som genomförts visar att individer som har tagit bockhornsklöver tappade i genomsnitt cirka 2,3 kg av sin ursprungliga vikt. De 2 kg förlorade vara fettmassa. Observera att gruppen inte tog med några förändring i sin kost.

Specialisterna som var involverade i forskningen observerade en minskning av midjeomkretsen med cirka 4 cm och en minskning med 3 cm i omkrets höften av patienter.

Enligt de observationer som gjorts, intaget av 8 g fibrer av bockhornsklöver ger och förlänger effekten av mättnad genom att bromsa tömningen mag. I slutändan är antalet kalorier som konsumeras under dagen minskat, förutsatt att du tar detta kosttillskott innan barnet lunch.

Bockhornsklöver
Bockhornsklöver hjälper till att gå ner i vikt.

På viktökning

När det kommer till vikt handlar det ofta om att gå ner i vikt. Men vissa människor skulle också vilja ta det och detta är allmänt hälsa (men inte bara).

Det finns i synnerhet idrottare som vill gå upp i vikt pga krav på sin disciplin, personer med anorexi eller lidande eller konvalescenta individer som behöver fylla på lite. han bör också nämna människor som helt enkelt vill kurvor.

Tack vare sitt höga proteininnehåll (cirka 30%), bockhornsklöver är perfekt för idrottare. Det är en växt som hjälper dem att återhämta sig efteråt utbildningar. Men framför allt främjar denna växt massökning.

Hos sjuka eller nyblivna personer stimulerar bockhornsklöver fördelaktigt aptiten och tillåter dem att återfå vikten som förlorats under sjukdom. Detsamma gäller för personer som är benägna att drabbas av anorexi.

På Bröst

Bockhornsklöver är välkänd för sina effekter på bröstet, främja ökad bröststorlek och uppstramande.

Som redan understrukits tidigare är denna åtgärd möjlig tack vare fytoöstrogen. Specifikt främjar de syntesen av hormoner kvinnliga östrogener (östradiol, östron och östriol).

Till detta kommer verkan av lecitin, vitamin A och C-vitamin.

När det har stimulerats förstoras bröstet och libido ökar.

Observera att bockhornsklöver är mer effektivt på kvinnor med små bröst jämfört med de som har stora bröst.

För att ge volym till bröstet är det lämpligt att använda bockhornsklöver i form av frön.

Faktum är att de oxiderar mindre, till skillnad från pulver vars egenskaper ”avdunstar” snabbt. Men precis före användning, mal fröna till pulver för att göra dem lättare att använda.

Var kan man köpa bockhornsklöver? (ekologisk eller inte)

Om du letar efter kapslar, gå till ett apotek. När det gäller bockhornsklöverolja, frön och pulver kan du hitta dem på internet eller hos en örtläkare. Dessutom finns krämer tillgängliga i stormarknader och online. Vill du ha en ekologisk produkt, kontakta i en specialbutik.

Prismässigt beror dessa på presentationen och kvantitet. I allmänhet erbjuder online försäljningssajter mer attraktiva priser.

Innan ditt köp är det en bra idé att bekanta dig med recensionerna användare att identifiera den produkt som passar dig bäst och det uppfyller dina åsikter och krav. Dessutom kommer vi aldrig att upprepa det tillräckligt, tveka inte sök inte råd från en läkare.

I alla fall hittar du olika former av bockhornsklöver: tinkturer, kosttillskottpulver, frön eller uttorkade växter. För att dra nytta av en bekämpningsmedelsfri produkt, välj en ekologisk märkning.

Om du är osäker på mängden eller varaktigheten av din behandling, fråga din apotekspersonal om råd.

TA KONTROLL ÖVER DIN MATSMÄLTNINGSHÄLSA MED BOCKHORNSKLÖVER


 • Innehåller mycket fibrer, protein och mineraler
 • Rik på antioxidanter
 • Har en antiinflammatorisk verkan
 • Hjälper kroppen att reglera blodsockernivån
fenugrec

Få ditt kosttillskott med bockhornsklöver nu

Bockhornsklöver: användning, konsekvenser och konsekvenser

Skadliga effekter

Hos vissa människor kan bockhornsklöver orsaka olika reaktioner:

 • Allergiska reaktioner;
 • Urin för lukt;
 • Livmodersammandragningar;
 • Matsmältningsbrand;
 • Flatulens;
 • Uppblåsthet.

Observera att användningen av denna växt eller dess derivat är kontraindicerat hos gravida kvinnor. Faktum är att dess konsumtion ökar risk för missfall och för tidig förlossning.

Interaktionerna

Med medicin

Konsumera bockhornsklöverfrön parallellt med insulin och hypoglykemiska läkemedel kräver justering av dosen av dessa sista.

Det skulle också vara möjligt att fröna ökar verkan av antikoagulantia eller trombocythämmande läkemedel.

Detta bekräftar bara behovet av att alltid konsultera en läkare innan du genomgår någon behandling. Utövaren måste vara det informeras om eventuella mediciner du tar.

Bockhornsklöver
Det är tillrådligt att konsultera en läkare innan du konsumerar det om du är under behandling.

Med andra växter

Kombinationen av bockhornsklöver med vissa växter ökar dess effekter:

 • Maca och tribulus: blandning avsedd för idrottare och kroppsbyggare. De är naturliga anaboler som förbättras uthållighet, kapacitet, testosteronnivåer och lösa problem hormonell;
 • Royal gelé och spirulina: detta kombination är rik på mineraler och vitaminer för att främja vitalitet och effektiviteten av immunitet, det underlättar också matsmältningen;
 • Chlorella, spirulina och maca: blandningen av dessa växter rekommenderas för ammande kvinnor. Den är rik på proteiner, mineraler, vitaminer, antioxidanter samt spårämnen;
 • Nässla: dess association med bockhornsklöver säkerställer bättre mjölkproduktion (i kvantitet och kvalitet);
 • Ginseng eller kunglig gelé eller ashwagandha eller rhodiola eller cordyceps eller ganoderma: detta tillägg gör att din kroppen att uthärda perioder av stress eller låg energi eller bestående ögonblick av nervositet. De har adaptogena egenskaper och vitaliserande;
 • Gurkmeja eller ingefära eller tribulus eller kanel: dessa naturliga produkter hjälper till att bekämpa matsmältningsbesvär såsom förstoppning, svår matsmältning, smärta under matsmältning, aptitlöshet och anorexi;
 • Echinacea och ganoderma: dessa växter stimulera immunförsvaret för att stärka ämnesomsättningen;
 • Timjan och propolis: dessa produkter lindrar lungsfären. Personer med astma rekommenderas att konsumera det för att underlätta upphostning av slem. Denna blandning är också lämplig för dem som lider av kronisk bronkit.

Min recension i detalj

Mitt totalbetyg: 4,1/5

När jag testar nya produkter utvärderar jag flera viktiga kriterier. Här är några saker jag tar hänsyn till:

 • Sammansättning: Jag är mycket uppmärksam på mikronäringsämnen och makronäringsämnen, eftersom de spelar en avgörande roll för min hälsa och mitt viktminskningsmål.
 • Medvetenhet: För mig är det viktigt att ha förtroende för ett varumärke innan du provar det, särskilt när det kommer till specifika produkter. En solid medial närvaro kan vara en garanti för trovärdighet.
 • Priset: Det är viktigt att priset är rimligt så att jag regelbundet kan införliva produkten i min kost utan att hamna i en svår ekonomisk situation.
 • Dosering: Lättheten och praktiska det dagliga intaget är viktiga kriterier för mig. Jag föredrar en produkt som är lätt att använda, utan begränsningar eller svårigheter.

Nu inbjuder jag dig att upptäcka mer detaljer om kriterierna för bockhornsklöver, även om denna produkt är helt naturlig.

Sammansättning: 4,5/5

Weightworld Fenugreek Bottle består av endast organiskt bockhornsklöverpulver tillsammans med meadlose som är designad för att göra kapselskalet. I och för sig är inget att notera förutom att produkten är väldigt rå och därför perfekt!

Beryktat: 4/5

Jag uppskattar snarare Weightworld, jag beställde ofta på deras sida för olika produkter (som man dessutom kan hitta på vissa sidor). Deras produkter och behandlingar är speciellt utformade för att hjälpa din kropp att uppnå vikt- eller välmåendemål. Jag är alltid lugnad av det faktum att de erbjuder kvalitetsprodukter, med stöd av certifierade recensioner. Vi kommer att säga att det lilla problemet (verkligen mindre) är att varumärket inte nödvändigtvis är särskilt välkänt förutom för de människor som är oroliga och som gör en del efterforskningar för att hitta dessa typer av produkter.

Pris: 4/5

Priset för en flaska Weight World är 17,99 € för 180 kapslar, eller en 3-månaders behandling. Detta uppgår till endast 0,10 € per enhet, mycket prisvärt med tanke på behandlingens längd! Det lilla extra är att priserna sänks när du köper flera: 10% rabatt för 2 flaskor (32,38 €) och 20% rabatt för 3 flaskor (43,17 €). Personligen tycker jag att priserna är rimliga och fördelaktiga.

Konsumenternas åsikt

Många användare ger positiva recensioner om bockhornsklöver. Särskilt kvinnor som använde det med det specifika syftet att få några bh-storlekar. Används i massage och/eller i kapselform, skulle denna växt ge hisnande effekter på bröstet.

Många kvinnor rapporterar bröst som är större, rundare och även fastare. Det skulle vara nödvändigt att i genomsnitt tre månader för att bedöma det slutliga resultatet.

Bockhornsklöver
Bockhornsklöver har positiva effekter på bröstutvecklingen.

Förutom att vara nöjd med resultaten, de uppskattar också att de inte måste gått upp i vikt någon annanstans än i bröstområdet.

Förutom användarna glada av effekten på bröststorleken finns det också de som har fått tillbaka dynamik tack vare bockhornsklöver. Ett botemedel baserat på denna växt tillät dem att ha mer energi. Låt oss också nämna de som uppskattade en effektivare transitering.

Utan att glömma fansen naturligt att ta hand om sin hud och/eller hår. Bockhornsklöver används då i form av kräm eller olja som gör att du kan ha vackrare och mjukare och starkare hår.

När det gäller nackdelar, användare nämner den speciella lukt som kommer från urin eller svettas.

I alla fall är den ekologiska versionen av bockhornsklöver enhällig: produkter från ekologisk odling är hälsosammare och uppvisar optimal effektivitet. Här är några recensioner som vittnar om detta:

TA KONTROLL ÖVER DIN MATSMÄLTNINGSHÄLSA MED BOCKHORNSKLÖVER


 • Innehåller mycket fibrer, protein och mineraler
 • Rik på antioxidanter
 • Har en antiinflammatorisk verkan
 • Hjälper kroppen att reglera blodsockernivån
fenugrec

Få ditt kosttillskott med bockhornsklöver nu

Slutsats

Bockhornsklöver är en växt med flera fördelar. Kan användas i köket, det är också involverat i området skönhet och hälsa. Fördelaktigt för huden, håret och hälsan, det är mycket mer än en produkt som ökar volymen på bröstet. Bockhornsklöver är en av dessa naturliga produkter att upptäcka till varje pris.

Alternativen

Bockhornsklöver kanske inte är produkten eller effekterna du letar efter? Jag kan erbjuda dig just här alternativ mer orienterad bantning med måltidsersättning till exempel: