Svenskens Elixir

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Bakom detta namn döljer sig ett stimulerande och lugnande botemedel på samma gång. Ett botemedel som går tillbaka flera århundraden och användes av många människor från olika kulturer. Idag är den en del av vår växtbaserade farmakopé och gör att vi kan minska vår stressnivå och lugna oss under vissa svåra perioder.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vad är Swedish Elixir?

Swedish Elixir är ett örtpreparat med anor från århundraden. Glömt för en period, den återupptäcktes och uppdaterades av en österrikisk örtläkare.

Många ingredienser ingår i sammansättningen av det svenska elixiret

För att komma fram till det slutliga receptet används flera växter, blad eller blommor som är macererade i stark alkohol eller en likör. Som så ofta används alkohol för att naturligt extrahera aktiva substanser några problem ingredienser naturligt genom impregnering. Efter en period av vila, alkohol används för att ta bort de aktiva ingredienser som är nödvändiga för förberedelse och förvandlas sedan till ett elixir.

Den andra fördelen med alkohol är dess förmåga att bevarande vilket gör att elixiret kan förvaras i flera år i ett skåp och utan kyltillförsel (kylskåp, etc.).

Vad är ursprunget till det svenska elixiret?

Ursprunget till detta naturliga botemedel är svårt att fastställa. Ingenting är säker, förutom att den har utvecklats genom århundradena. För oss, tidens människor modern, är huvudskådespelerskan i dess framgång örtläkaren österrikisk maria Threben. Det är hon som hittar preparatformeln och inkluderar den till sin bok ”Hälsa på den gode Herrens apotek. »

Var hittade hon den och vem inspirerade den? Åsikterna går isär. Med all sannolikhet är det verkligen ett svenskt verk, men namnet på den karaktär vid manuskriptets ursprung är inte fastställt.

Å andra sidan går det att gå tillbaka i tiden och hitta flera avkok av samma typ. Alltså under antiken, vi använde Theriac. Det senare är ett kraftfullt motgift. På den tiden, förgiftning var frekventa. Både i maktintriger och i hemmen, eftersom växterna var inom räckhåll och lätt kunde intas av misstag eller oavsiktligt. Från och med då var det att ha ett motgift avgörande.

Så har receptet under århundradena stärkts. DE folk lade till växter och rötter allt eftersom de upptäckte en terapeutisk dygd. Detta gjorde det möjligt att skapa ett allmänt helande elixir allt ont.

Vad är svenskens elixir gjord av?

Som man kan ana är syftet med svenskens elixir att rena kroppen och vara organisk. För att göra detta ringer han flera växter, naturliga ingredienser, diskuteras nedan. Listan är långt ifrån uttömmande sedan dess stänga av 50 växter tas med i beräkningen för att producera elixiret. Som sagt, de som som presenteras här är de viktigaste.

Angelica rot

Angelica archangelica är en blomma vars rot används. Hon har flera styrkor. Först och främst aktiverar det utsöndringen av galla, vilket tillåter stimulera levern. Efteråt, Mag- och pankreasjuicer stimuleras också. Detta möjliggör bättre matsmältning.

Roten till zedoaire

Gurkmeja zedoaria är en del av gurkmejafamiljen. Till detta titel, hon hjälper till med matsmältningen För de som har svårt att smälta. Dessutom är den rik på mineraler och renar blodet. Det bör också noteras att det lindrar kolik.

Rabarberrot

Rabarber är en vanlig växt i Europa. Det har hon länge varit konsumeras i form av sylt eller annat. Idag tappade hon lite intressera. Det förblir dock väldigt intressant, eftersom det renar kroppen och aktiverar transit tarm.

alpin karlinrot

Carlina acaulis är ett användbart tillskott till detta avkok. Verkligen, hittills har vi noterat många ingredienser med egenskaper underlättar gallsekretion och av juicer. Den alpina karlinen underlättar för sin del evakueringen av denna galla och gifter från kroppen. Det är därför en ingrediens som renar kroppen, vilket är en mycket viktig funktion.

Saffran

Anses vara en mycket sällsynt krydda och bland de dyraste, Saffran utvinns från en blomma. Även om den är behaglig i smaken har den också gjort det andra fastigheter. Så han lugna magen och spasmer. För personer som lider av problem med matsmältning, det är ett utmärkt alternativ till mediciner som ryckig.

Kamfer

Kamfer har använts i årtusenden för sin egenheter. Det är ett naturligt antiseptiskt medel. Han är naturligt bra mot infektioner i formen av grötomslag eller tas som infusion. Dessutom underlättar det blodcirkulationen.

senna

För det svenska elixiret använder vi bladet av denna växt. Dess huvudsakliga intresse är att vara en laxativ naturlig. I kombination med en växt som Alpine carline root, det låter kroppen bli av med allt den inte behöver och att gå ner i vikt.

aloe

Aloe är en växt som används mycket i läkemedel, men även i alla skönhetsprodukter. Dess juice används för dess många förtjänster. Det är en naturlig sammandragning. Det är desinficerande, precis som kamfer, och en helande. Både för yttre skador och för inre skador. Slutligen är det ett naturligt laxermedel när det intas och ansluter sig därför till senna i dess användning. Det används också för att gå ner i vikt kosttillskott för viktminskning.

Aloe finns i många kompositioner

Myrra

Dess användning går längre tillbaka än någon kan minnas. Redan inne Bibeln förde de vise männen några till barnet Jesus. Och av goda skäl, det många dygder har gjort det till en skatt. han behandlar infektioner slemhinnor. Det skyddar med andra ord inuti kroppen och speciellt de mest utsatta delarna. Det vill säga allt som är i kontakt med yttre element: mun, matstrupe, mage, tarm etc. Dessutom ger vi honom en dygd dessutom att vara skyddande för tarmen.

Theriac

Detta diskuteras tidigare i den här artikeln. Theriac är en blandning av växter. Vi talar ofta om venetiansk theriac. Blandningen varierar från ett tiotal olika växter till flera dussin. Theriac är köps i befintligt skick från externa tillverkare, innan de läggs till preparatet. Sålunda kan sammansättningen variera från ett läkemedel till ett annat.

Vad innehåller det svenska elixiret?

I slutändan innehåller svenskans elixir många saker och det ibland är det svårt att hitta rätt. Om vi ​​lägger alla aktiva substanser bio isär märker vi att sammansättningen av blandningen görs huvudsakligen

  • Näringsämnen
  • Antioxidanter

Bland de senare är många en del av familjen ginsenosider. Det är Dessutom, på denna punkt måste du ta reda på det innan du gör ett köp. Det är faktiskt vad som kommer att göra det användbart eller inte.

Slutligen, den andra viktiga punkten att kontrollera innan du köper en Svenskens elixir är dess exakta sammansättning, ner till den minsta roten. Faktum är att varje element har sin betydelse och interaktionen mellan olika ingredienser är inte mindre viktigt.

Vilka är fördelarna och fördelarna med det svenska elixiret?

Det svenska elixiret tillskrivs många dygder. Dessa uppenbarligen sammanfoga de av ingredienserna, men kombinationen tillåter för att avsevärt förstärka fördelarna med varje växt.

  • Han slåss mot infektioner av kroppen, både internt och externt, eftersom elixiret mycket väl kan användas för att läka huden.
  • Han slåss mot inflammation. Människokroppen är utsatt för många aggressioner. Mat som är för söt, salt eller ultrabearbetad har negativa effekter på matsmältningssystemet. Och detta är inte bättre för huden, eftersom omgivande föroreningar och temperaturförändringar är aggressioner för kroppens första barriär.
  • Elixiret ökar gallproduktionen och juicer för att tillåta kroppen att bättre smälta och tillgodogöra sig de livsmedel som intas. Men det är också renande och laxerande för att underlätta elimineringen av intagna gifter och allt som kroppen inte behöver.
  • Elixiret förbättrar det kardiovaskulära systemet och blodcirkulationen tack vare de många antioxidanter den innehåller.
  • Elixiret har en roll för att gå ner i vikt. De som letar efter smalhet kan därför konsumera det.
Det går att gå ner i vikt ekologiskt

Har svenskens elixir några nackdelar?

Strängt taget finns det inga risker med elixiret av Svenska. Visst är det en blandning av växter och vi ska alltid behålla ta hänsyn till att det finns en möjlighet allergi eller överkänslighet till vissa ingredienser. Men en till gånger är växterna som används långt ifrån de som är mest allergiframkallande. Som sagt, inget kan uteslutas…

Bortsett från denna lilla risk finns det inga planerade kontraindikationer, vare sig för gravida kvinnor eller personer i riskzonen.

Vad är dosen av detta avkok?

Oavsett märke är den organiska sammansättningen mer eller mindre identisk.

Det finns ingen speciell dos att anta, det är det snarare att anpassa sig till situationen. Därmed kan vi ta svenskens elixir på ett sätt sporadisk, vid behov, eller i form av mer eller mindre lång behandling. Som sagt, han är mer intressant att göra präst 2 till 3 veckor regelbundet snarare än att konsumera det kontinuerligt för att inte låta kroppen anpassa sig. Särskilt vid bantningsbehandlingar.

Om han är det konsumeras kl behöver, ta det helt enkelt efter en tung måltid eller när du lider av matsmältningsbesvär, uppblåsthet osv. En glasbotten, några centiliter

I allmänhet är det lämpligt att ta 10 till 15 droppar per dag utan mat. Detta ger tid gör att kroppen kan tillgodogöra sig alla aktiva ingredienser.

För personer som väljer den externa applikationen är det det även möjligt i form av kompress, balsam och grötomslag för att behandla skador, stukningar m.m. DE gurgling är också möjligt.

Kan den användas för huden?

Det är fullt möjligt att använda svenskans elixir för n extern användning, även om dess primära användning är intern användning. Huden är en barriär som genomgår många attacker, precis som kroppens slemhinnor. Som ett resultat fick hon många skador, blåmärken, stick, rodnad, irritation osv. Även hudsjukdomar som psoriasis.

För att lindra smärta eller klåda, det är möjligt att göra ett grötomslag med elixiret, eller till och med en balsam. För att göra detta, doppa helt enkelt en trasa, en näsduk, i elixiret och placera den på det smärtsamma området. Detta hjälper till att lugna inflammationen och läka snabbare. Kom ihåg att aloe är ett naturligt sammandragande, desinficerande och läkande medel. För balsamet, blanda helt enkelt några droppar av elixiret med till exempel en Nivea-kräm.

Svenskens elixir har både inre och yttre användningsområden.

Kan du skapa ditt eget elixir?

Ganska! Och det är det som är underbart. Han är inte nödvändigt att förlita sig på ett läkemedelsföretag eller en lobby några. Faktiskt, alla bantning ingredienser kan hittas kommersiellt, värdiga örtläkare av detta namn eller till och med på internet.

Det går även att hitta receptet om man letar efter en lite eller om vi skaffar böcker i ämnet.

Om du väljer ett hemlagat preparat måste du bestämma en dos för en kvantitet. De flesta av ingredienserna är avsedda för preparat på 1 eller 1,5 liter.

Dessutom måste man komma ihåg att det är det nödvändigt att ha alkohol eller a sprit för att macerera blandningen. Naturligt bittert, svenskens elixir kan smaka illa för vissa personer som är känsliga för bitterhet. Av då är den goda planen att välja en fruktalkohol eller en söt alkohol vad som helst för att maskera bitterheten. Andra kommer att välja alkohol eller starka spritdrycker som calva, päron, whisky etc.