Varför välja kosttillskott?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Du vill gå ner i vikt, utan att minska mängden mat du konsumerar. Vill du också ta hand om ditt hår? Kosttillskott rekommenderas.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vad är ett kosttillskott?

Ursprungligen utformade för att vara ett tillägg till livsmedelsprodukter, kan de också täcka bristen på vitaminer, mineralsalter eller andra element som är nödvändiga för att kroppen ska fungera korrekt. Kosttillskott kan komma i flera former: kapslar, sugtabletter, tabletter, pulver, flytande ampull, flaskor med droppare, lösningar, etc.
DE kosttillskott inkluderar flera produkter:

  • Klassiska livsmedel, det vill säga innehållande grundläggande näringsämnen, såsom morötter, tomater och potatis;
  • Näringsämnen, såsom viktiga vitaminer och mineraler, förutom kalcium;
  • Växter, utom sådana som endast föreskrivs för medicinska ändamål;
  • Alla produkter som främjar näring som proteiner, fettsyror och antioxidanter.

Fördelarna och effektiviteten med kosttillskott för att ta hand om dig själv

Som tillskott är deras fördelar otaliga, på grund av deras komponenter.
Vitaminer är extremt nödvändiga, även i mycket små mängder. De kan inte syntetiseras av vår kropp, förutom vitamin D. Det är därför användbart för oss att ta dem under våra måltider eller genom att inta ett kosttillskott.

Mineraler och spårämnen som selen och magnesium. Den ena sticker ut för sina antioxidantegenskaper och den andra för sina energigivande egenskaper. Låt oss inte glömma kalcium, karoten, järn för att stärka dina ben, för att främja skönheten i din hud och för att stärka dina tänder.

bantningskapslar

Proteiner, fettsyror och aminosyror. Det är i huvudsak OMEGA 3 som består av aminosyror extraherade från fiskolja eller vegetabilisk olja. De verkar på humör och även hjärthälsa.

Växter och örtberedning, speciellt används för bantning. Vi har fänkål, kronärtskocka, grönt te och Guarana tillgängliga för att ta hand om kalorier eller till och med ingefära och svart rädisa för att eliminera gifter.

Ta exemplet med ANACA 3 som sammanför 3 bantande aktiva ingredienser: kronärtskockablomma, prickly pearkaktus och colafrö. Dessa 3 aktiva ingredienser attackerar flera källor till ditt överflödiga fett. Kronärtskocksbladet kommer att underlätta din matsmältning. Fikonträdet minskar din aptit och absorberar fett och socker från din kropp och kontrollerar överskott av kalorier. Vad gäller fröet, det bränner överflödigt fett. En uppsättning tillgångar för att upprätthålla en bra figur.

Hur använder man dem?

Var försiktig, eftersom dessa kosttillskott inte är mediciner. Du måste då vidta försiktighetsåtgärder före konsumtion. Respektera den föreskrivna dosen och konsumera den inte längre än den tid som de ordinerades för!

Dessa produkter finns i flaskor, tabletter eller kapslar.

Du kan vanligtvis hitta dem på dina lokala apotek, stormarknader, hälsokostbutiker och postorderbutiker.
Det bör noteras att dessa ska användas med sikte på en hälsosam livsstil och inte bli ersättning för en varierad och balanserad kost. Förvaras utom räckhåll för små barn. Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Förvara på en sval, torr plats och borta från ljus.

Ett multivitamintillskott skadar aldrig din kropp. Det enda villkoret att respektera: följ de rekommendationer som tidigare utfärdats för att undvika skadliga biverkningar.