Gå upp i vikt

Vi pratar ofta om att gå ner i vikt och att gå ner i vikt. Men många människor skulle vilja gå upp några kilo men aldrig lyckas. Det är då en riktig hinderbana att få ens en midjelinje. Är du en av dem? Det är viktigt att följa vissa regler för att säkerställa att fettmassor inte samlas på fel ställen och för att bevara din hälsa. Här är några tips för att gå upp i vikt.

Sätt ett mål

Det finns många anledningar att gå upp i vikt: att gå upp i ton, att återgå till din normala vikt efter en sjukdom eller till och med efter en lång period av stress. Det rekommenderas dock att du tar dig tid så att din kropp kan anpassa sig till förändringen, oavsett din anledning.

En plötslig viktökning kan verkligen leda till många problem som buksmärtor. En ökning på 500 till 700 g per vecka skulle vara mer än tillräckligt enligt dietister.

Det är viktigt att sätta upp specifika mål innan man påbörjar ett viktökningsprojekt.

Hoppa inte över måltider

Det är viktigt attta tremåltider per dag om du villväxa fett snabbtoch effektivt. För att göra detta, föredra en kaloririk frukost och middag som innehåller huvudsakligen proteiner och stärkelsehaltiga livsmedel. Att ta en skiva ost efter varje måltid skulle också hjälpa dig att nå ditt mål. Observera att det fortfarande är viktigt att konsumera grönsaker och frukter för att bevara din hälsa.

Ät mer

Öka mängden av dina måltider för att gå upp i vikt snabbt och effektivt. Fokusera särskilt på kaloririk mat för att fylla tallriken. Föredrar till exempel avokado, skaldjur, pasta, bananer eller till och med ägg. Du bör också ha minst två mellanmål per dag. Undvik dock chips eller andra industriprodukter som innehåller för mycket salt och dåliga fetter för att bevara din hälsa. Föredrar istället yoghurt eller till och med ost, till exempel.

Satsa på större tallrikar

Studier har visat att ju större tallrikar desto mer äter du. Det rekommenderas därför att välja större behållare för att ta dina måltider om du vill öka mängden mat du konsumerar och snabbt gå upp i vikt. Var dock noga med att fylla dem med en mängd olika livsmedel (färg, konsistens eller till och med form) för att väcka aptiten. Experter föreslår ocksåta meddisken vid bordet så att du kan fylla på dig själv som du vill.

Ordna fler måltider med familj och vänner

Bevis visar att du äter mer när du är med nära och kära för att du är avslappnad. Det rekommenderas därför att organisera familjemåltider regelbundet, minst en gång i veckan, om du vill gå upp i vikt snabbt. Be dem att komma tidigt, förbereda olika aptitretare och snacks, laga en rejäl måltid och dricka vin. Observera att allt måste vara klart innan ankomst så att du kan njuta fullt ut av de goda stunderna och maten. Du kan också välja att gå ut på restauranger till exempel.

Spela sport

Träning gör att du kan förbruka energi och är därför ett av de bästa sätten att få upp aptiten. Det är också viktigt att träna regelbundet fysisk aktivitet, även om du vill gå upp i vikt, för att undvika många hälsoproblem som dålig blodcirkulation eller hjärt- och kärlsjukdomar. Det är också en bra metod för att få mer muskler än fett. Så välj en lätt aktivitet som promenader eller simning för att gå upp i vikt hälsosamt.

Tillåt dig själv desserter

Det är viktigt att regelbundet äta efterrätter rika på kolhydrater som pajer eller kakor för att snabbt gå upp i vikt. Dessa livsmedel är faktiskt mer effektiva och hälsosamma än överflödigt fett i snabbmat eller pizzor för att gå upp i vikt. Det är dock viktigt att konsumera dem i måttliga mängder, särskilt om du till exempel är en person med risk för diabetes.

För att gå upp i vikt, ge dig själv en efterrätt då och då

Ta pauser och semester för att koppla av

Stress, trötthet eller till och med överansträngning gör att du i allmänhet går ner i vikt och skadar dina försök att gå upp i vikt. Det rekommenderas därför att regelbundet ta tid att koppla av om du vill gå upp i vikt effektivt. Undvik övertid, sluta tänka på att jobba kvällar och helger och åk på semester minst en gång om året.

Sluta dricka alkohol och röka

Konsumtion av alkohol och tobak minskar aptiten och skadar kroppens funktion. Måste alltsåL’sluta att konsumera mer mat och främja viktökning. Dessutom är detta fördelaktigt för din hälsa och förhindrar dig från många mer eller mindre allvarliga luftvägssjukdomar.

Ta kosttillskott

Kosttillskott som främjar viktökning finns tillgängliga på marknaden. Deras intag måste i allmänhet åtföljas av en specifik diet för att garantera optimal effektivitet. Dessutom är deras konsumtion förbjuden för vissa personer i riskzonen. Det rekommenderas därför att konsultera en läkare eller näringsspecialist innan någon behandling påbörjas.

Metoderna att använda för att gå upp i vikt effektivt är många och lätta att uppnå. Det är dock viktigt att se upp för överdriven sockerkonsumtion om du är diabetiker eller överäter om du har magproblem. Kort sagt, det rekommenderas alltid att göra läkarundersökningar innan man tar en diet för att gå upp i vikt för att veta ditt hälsotillstånd. Slutligen är återfuktning fortfarande viktig.

För att gå vidare, kolla in mina artiklar:

plats-riches-pour-grossir-rapidement

Hur går man upp i vikt och går snabbt upp i vikt?

Medan många människor försöker gå ner i vikt, försöker en liten del av befolkningen gå upp i vikt och gå upp i vikt. Detta problem uppstår bland många personer med mycket varierande profiler, som till exempel konvalescenta personer som vill återhämta sig. Det finns naturligtvis olika mer eller mindre snabba sätt att uppnå dessa mål. […]

Hur går man upp i vikt och går snabbt upp i vikt? Läs mer »

Cuisse

Hur odlar man lår?

Fasta, utskjutande lår ger tjusning och krökning till benen. Om du är riktigt smal kommer att få större lår definitivt att förbättra din personlighet. Lyckligtvis finns det många effektiva sätt att göra detta. Läs resten av den här artikeln för att ta reda på hur du får större lår. Hur odlar man lår med mat?

Hur odlar man lår? Läs mer »